Ingen tjener penger på åpen kildekode, skriver CIO.
Ingen tjener penger på åpen kildekode, skriver CIO.

Annonse


Slik tjener selskapet bak Ubuntu penger

Lurer du på hvordan Canonical, utviklerne bak gratisløsninger som Ubuntu, tjener penger? CIO har svaret.

– Utrolig vekst
I all hovedsak er Ubuntu gratis å laste ned og bruke, men det finnes også en betalt utgave for dem som ønsker støtte hvis det skulle trenges.

«På grunn av forretningsmodellen med gratis/betalt har populariteten til Ubuntu vokst i et utrolig tempo de seneste årene. Det er faktisk den dominerende distroen i skyen», skriver CIO og legger til at kundene ofte kjører kritiske tjenester på sine servere og i skyen og ønsker dermed ikke hyppe oppdateringer.

På grunn av dette planlegger kundene oppgraderingene – som av mange anses som et nødvendige onde fremfor en prioritet – ganske nøye.

Annonse


Selger støtte og oppdateringer
«Selskapene ønsker å kunne velge selv når de skal oppgradere, ikke å bli tvunget til det. Som forventet betyr det at de fleste selskaper, med store nok lommer, liker å ha luksusen med utvidet støtte for å opprette en buffer for planlegging og utrulling av oppgraderinger når de er klare., uten å måtte bekymre seg for ’end-of-life (EOL)», forklarer CIO.

Og det er denne bufferen som lager en forretningsmodell for Canonical. Selskapet tilbyr utvidet sikkerhetsvedlikehold for 12.04 LTS (long-term support) som inneholder viktige sikkerhetsoppdateringer til kjernen og de viktigste «Userspace Packages» for utgaven.

Som CIO forklarer, er ikke disse oppdateringene tilgjengelig for allmenheten og er kun en del av det sikre og private arkivet for kunder som betaler i Ubuntu Advantage-programmet.

 

Kilde:
CIO

Annonse


Annonse


Annonse