Fra venstre: Mignon Clyburn, Ajit Pai og Michael O'Rielly i FCC.
Fra venstre: Mignon Clyburn, Ajit Pai og Michael O'Rielly i FCC.

Annonse


Den omstridte FCC-sjefen dropper CES etter drapstrusler

For første gang på fem år deltar ikke den nye FCC-sjefen, Ajit Pai, på CES-messen i Las Vegas. Det ville blitt hans første opptreden som sjef for Federal Communications Commission under teknologimessen.

Oppdatert:

Recode skriver at Pai avbrøt turen til CES på grunn av dødstrusler. Nettstedet har snakket med to FCC-kilder som sier at trusler var årsaken og at politiet etterforsker saken.

Ønsker ikke kommentere hvorfor

Planen var at Pai skulle delta under en panelsamtale med Maureen Ohlhausen, fungerende sjef i Federal Trade Commission (FTC), og som var ledet av sjef for Consumer Technology Association (CTA), Gary Shapiro. Nylig valgte FCC å avbryte planene.

Annonse


Organet ønsker ikke å oppgi årsaken til at Pai kansellerte den planlagte turen til CES 2018. Shapiro skriver at frykten for voldelige opptøyer kan være årsaken.

FCC-sjefen troller motstanderne.

Kraftige reaksjoner

Overfor Digital Trends sier Shapiro at Pai og hans familie er blitt gjenstand for direkte angrep og trusler etter han gikk inn for å skrote nettnøytraliteten i USA. CTA-toppen tror dette er en medvirkende årsak til at Pai dropper årets CES.

Mens Internett reagerte kraftig mot avgjørelsen, som falt i desember, har Pai forsøkt å forsikre massene om at det meste blir for før, men det er usikkert om motstanderne hans har latt seg overbevise.

Det er usikkert om panelet vil gå som planlagt uten FCC-sjefen.

 

Kilde:
Digital Trends