Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone X selger dårligere enn iPhone 8-mobilene, ifølge CIRP. (Ill.: Apple)

– iPhone 8 og 8 Plus selger bedre enn iPhone X

Og fjorårsmodellene overrasker.

iPhone X nærmer seg to måneder i salg, men Apple har så langt ikke uttalt noe rundt salgstallene. Dermed er man så langt nødt til å forholde seg til analytikere.

Selger svakere

Consumer Intelligence Report Partners (CIRP) har undersøkt salgstallene for de 30 første dagene til iPhone X og kommet frem til at flaggskipet står for rundt 30 prosent av det totale salget.

Det er, hvis tallene stemmer, ikke nok til å hamle opp med iPhone 8 og 8 Plus som, ifølge CIRP, samlet står for 40 prosent av iPhone-salget. Her er fordelingen 23 prosent iPhone 8 og 17 prosent 8 Plus.

Tallene til CIRP går dermed mot statistikken til utviklersettet til Mixpanel som sier at iPhone X selger bedre enn 8 og 8 Plus.

Vi gir iPhone X full pott i vår test.

Overraskende iPhone 7-tall

Interessant nok står fjorårets iPhoner, 7 og 7 Plus, for 20 prosent av det totale salget. Det er gode tall ettersom enhetene er ett år gamle. CIRP skriver at iPhone 7 og 7 Plus stod for 70 prosent av salget i løpet av den første måneden i salg i fjor.

CIRP er ikke sikker på om iPhone X har nådd målene til Apple eller ikke, men selskapet forventer «litt skuffelse» gitt publisiteten til iPhone X.

«Det er vanskelig å si om iPhone X møtte, overgikk eller misset forventningene ettersom Apple ikke har lansert en telefon på den måten tidligere. Basert på den omfattende publisiteten, forventer vi litt skuffelse etter at iPhone X stod for mindre enn en tredjedel av salget i USA umiddelbart etter lanseringen. Selvsagt kan leveringsbegrensninger ha hindret salget, selv om leveringene nå ser ut til å gå bra», skriver analyseselskapet.

 

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, iphone