Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nokia 9 blir trolig vist frem i januar. (Ill.: Kugi)

Nokia-flaggskipet kan ha samme kamera som iPhone X

Android 8-beta avslører trolig kommende enheter.

HMD startet nylig et Android 8-betaprogram for budsjettmobilen Nokia 5. Betaen for mobilen inneholder blant annet en oppdatering til kameraappen som er ganske interessant.

Nokia 9 kan få telefoto og vidvinkel
I den oppdaterte kameraappen er det nemlig funnet referanser til støtte for både telefoto og vidvinkel i et tokameraoppsett. Slik er også oppsettet i iPhone 8 Plus og iPhone X. Som sikkert kjent har Nokia 5 kun én kamerasensor som betyr at denne mobilen ikke støtter dette. Det gjelder også Nokia 8 som riktig nok har to sensorer, men disse brukes ikke til telefoto og vidvinkel. I stedet fungerer de som Huaweis tokameraoppsett ved at den ene sensoren er RGB og den andre er monokrom.

Etter oppdateringen til kameraappen kan man nå justere lukkertid og ISO manuelt.

Ingen av de nåværende Nokia-telefonene har støtte for telefoto og vidvinkel.
Ingen av de nåværende Nokia-telefonene har støtte for telefoto og vidvinkel. (Ill.: Nokiamob)

Dette fører selvsagt til spekulasjonene om at det er en ny Nokia på vei hvis kamera består av vidvinkel- og telefotosensorer. I midten av januar skal HMD Global avholde et arrangement der det er Nokia 9 og et 2018-utgave av Nokia 8 som trolig skal avdukes. Det har versert flere rykter om Nokia 9, blant annet at mobilen skal ha to kamerasensorer på henholdsvis 12 og 13 megapiksler, men så langt har det ikke vært nevnt noe om telefoto og vidvinkel.

Ifølge ryktene vil Nokia 9 ha et «rammeløst design» og drives av en Snapdragon 835-prosessor og med 6 GB/8 GB minne og 128 GB lagringsplass. Det nevnes også egenskaper som IP68-sertifisering og trådløs lading, samtidig som at lydutgangen trolig skrotes.

 

Kilde:
Nokiamob

Stikkord: Mobil, nokia