Skype kan ikke lenger lastes ned til iPhone fra kinesisk App Store.
Skype kan ikke lenger lastes ned til iPhone fra kinesisk App Store.

Annonse


Apple fjernet Microsoft-app fra App Store i Kina

På forespørsel fra kinesiske myndigheter har Apple fjernet Microsoft Skype fra App Store i Kina. Det bekrefter iPhone-produsenten overfor NY Times.

Skype fjernet
“Vi har fått beskjed av Ministry of Public Security at en rekke VoIP-apper ikke følger lokale lover. Derfor har disse appene blitt fjernet fra vår appbutikk i Kina”, sier en talsperson fra Apple til nettstedet.

Skype vil fortsette å fungere i landet, men NY Times skriver at det er usikkert hvor lenge det vil vare. Ifølge nettavisen skal det ha kommet en del klager fra kinesiske brukere som ikke lenger kunne betale for Skypes tjenester gjennom Apple.

Fjerningen av Skype er det seneste eksemplet på hvordan kinesiske myndigheter jobber med å overvåke og kontrollere flyten av informasjon på Internett. Tjenester som Facebook, Gmail, Twitter, Snapchat, Telegram, Line og WhatsApp er også blokkert i landet.

Annonse


Microsoft har så langt ikke kommentert saken.

Ble kritisert
I sommer fjernet Apple samtlige VPN-apper fra App Store i Kina etter pålegg fra myndighetene. Selskapet mottok sterk kritikk for den avgjørelsen og to amerikanske senatorer, Ted Cruz og Patrick Leahy, skrev et personlig brev til Apple-topp, Tim Cook, der de søkte svar på hvorfor de etterfulgte Kinas krav.

«Hvis rapportene er samme, er vi bekymret over at Apple muliggjør Kinas sensur og overvåkning på Internett», stod det blant annet i brevet sendt til Cook.

Hva syns du om at Apple følger kinesiske krav og fjerner Skype fra App Store?

 

Kilde:
NY Times