Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows 10 er i gjenstand for personvernkritikk. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

– Windows 10 bryter personvernlover

Igjen kritiseres operativsystemet for overdreven brukerinnsamling.

TechCrunch skriver at nederlandske myndigheter har konkludert med at Microsoft Windows 10 bryter lokale personvernlover på måten operativsystemet samler inn telemetrisk medadeta.

Kritiseres igjen
Ifølge nettstedet kan innsamlet informasjon inkludere lenker til hver nettside en Windows 10-bruker besøker med nettleseren Edge og hvis brukeren ikke har takket nei til å dele bruksinformasjon.

I tillegg samler operativsystemet inn informasjon om bruk av apper installert på enheten, samt hvor lenge appen er i bruk og hvor ofte PC-musen, tastaturet, penn eller berøring brukes.

Microsoft uttaler at de samler inn og håndterer informasjon for å fikse feil, holde enheter oppdatert og forbedre tjenestene.

Franske myndigheter trakk klage
Nederlandske myndigheter mener at Microsoft ikke informerer kundene godt nok om hva som samles inn og til hvilket format.

«Selskapet gjør det ikke tydelig for kundene at de samler inn personlig informasjon kontinuerlig, som inkluderer appbruk, surfevaner gjennom Edge, når standardinnstillinger er valgt», uttaler myndigheten som mener at Microsoft ikke gir brukerne god nok kontroll og oversikt over informasjonen deres.

Også franske myndigheter har vært skeptiske til Microsofts brukersporing i Windows 10, men trakk klagen etter endringer Microsoft gjorde med Creators Update samtidig som selskapet har redusert hvor mye som samles inn.

 

Kilde:
TechCrunch

Stikkord: Microsoft, personvern, windows10