Uber får ikke lenger kjøre i London.
Uber får ikke lenger kjøre i London.

Annonse


Ny nedtur for Uber: mister retten til å kjøre i London

Få dager etter at Uber ble ilagt et millionforelegg av Oslo-politiet, mister transporttjenesten retten til å kjøre i London.

Mister kjøreretten i London
Transport for London (TfL), som regulerer private lisenser i byen, sier an uttalelse at «Ubers oppførsel og tilnærming demonstrerer mangel på ansvarlighet».

«Regelverket Londons taxi- og private transporttjeneste er designet for passasjerenes sikkerhet. For å kunne operere, må private operatører må oppfylle strenge krav og vise at de følger dem. TfL må også bestemme om en operatør er egnet til å holde en lisens», heter det i en uttalelse fra Transport for London.

Reagerer på flere tilfeller
I Ubers tilfelle peker TlF på flere områder de mener er eksempler på mangel på ansvarlighet og som kan ha potensielle implikasjoner på tryggheten og sikkerheten til de reisende. Det gjelder spesielt Ubers tilnærming til:

Annonse
  • Rapportering av kriminelle hendelser.
  • Hvordan legeerklæringer innhentes.
  • Hvordan erklæringer fra Disclosure and Barring Service innhentes.
  • Hvordan de forklarer bruken av «Greyball» i London. Dette er en programvare som ble brukt av Uber for å lure seg unna politiet.

Uber har 21 dager på seg å anke avgjørelsen til Transport of London. Transporttjenesten er fra tidligere stanset i land som Italia og Danmark.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse