Uber har bestemt seg for å legge ned kjøringen i Danmark.
Uber har bestemt seg for å legge ned kjøringen i Danmark.

Annonse


Uber parkerer bilene i Danmark

Under en pressekonferanse i København melder Uber at de legger ned bedriften i Danmark.

Legger ned
Selskapet uttaler at det er en ny taxilov som er årsaken til at de lukker dørene i landet.

– Vi er irriterte og triste over at vi blir tvunget til å stenge i Danmark hvor 2000 sjåfører har levert rimelig og pålitelig transport til 300 000 passasjerer. Den politiske avtalen om taxilov betyr dessverre at vi ikke har noe annet valg enn å lukke, sier Uber-talsmann Kristian Agerbo.

Han legger til at de kommer til å fortsette dialogen med politikerne og håper at de vil endre loven. Ubers kontor i Århus stenges ikke, så det er ikke helt farvel i Danmark riktig ennå.

Annonse
– Vi forlater ikke Danmark. Vi beholder vårt utviklingssenter i Århus med over 40 høyt utdannede medarbeidere som utvikler Ubers teknologi til kundenes beste verden rundt, forteller Agerbo.

Usikker fremtid i Norge
Fremtiden til Uber i Norge er også uviss. Norges Taxiforbund leverte politiet en liste med over 100 sjåfører i november, for senere å anmelde selskapet, og nylig har Oslo-politiet tatt 12 av de anmeldte.

– Det er vedtatte forelegg med bot, tap av førerrett og inndragning av utbytte, uttalte politiadvokat Øystein Skjønborg i Oslo Politidistrikt til E24, den gang.

Politiet omtaler Uber som piratdrosje fordi man i Norge trenger spesialløyve og en sentral for å transportere privatpersoner.

ITavisens redaktør Trond Bie mener det lukter råttent i den norske taxinæringen.

 

Kilde:
Ekstra Bladet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse