Uber er ilagt millionbot.
Uber er ilagt millionbot.

Annonse


– Uber bør legge ned

Dagbladet melder at Uber er blitt ilagt et forelegg på fem millioner kroner.

Er skuffet
Politiet mener at transporttjenesten bryter loven og er nå blitt ilagt et forelegg for brudd på yrkestransportloven.

Oslo politidistrikt sier at Uber har drevet persontransport uten nødvendige løyver, skriver Dagbladet. Uber Norway er ilagt et forelegg på 2,5 millioner og det samme er den internasjonale grenen, Uber BV.

– Vi er skuffet, men ikke overrasket. Forelegget understreker det prekære behovet for å modernisere det norske regelverket. Ingen er tjent med et så uklart regelverk, sier Ubers Norges-sjef Carl Edvard Endresen til Dagbladet.

Annonse


Overfor avisen viser han til regjeringsoppnevnte delingsøkonomiutvalget som la fram innstilling i februar i år. Flertallet anbefalte at løyvekravet fjernes. Regeringen har så langt ikke trukket en konklusjon.

 Vi er optimistiske på vegne av disse prosessene som pågår. Det vi er ute etter, er at man på sikt får på plass en god transportlovgivning i Norge som fremmer både innovasjon, mobilitet og konkurranse. Nå er lovverket uklart og utdatert, sier Endresen til Dagbladet.

– Bør legge ned
Etter boten mener Norges Taxiforbund at Uber bør legge ned.

– De har drevet ulovlig i Norge i flere år, sier forbundsleder Øystein Trevland i en pressemelding fra Norges Taxiforbund.

Han reagerer samtidig på Endresens uttalelser om at dagens regelverk er uklart og utdatert.

 Endresens holdning til Norges lover er skremmende, og viser en iskald kynisme styrt av grådighet. Å gå til retten er et misbruk av domstolen. Ulovlige Uber er et pill råttent selskap som driver utstrakt sosial dumping og har satt skattesvik i system, siden de aller fleste Uber-sjåfører kjører svart, sier Trevland i pressemeldingen.

 

Kilder:
Dagbladet,
Norges Taxiforbund

Annonse