PewDiePie unnskylder språkbruken, men mener Firewatch-utviklerne misbruker DMCA-loven for å tvinge ham til å ta ned klippet der han spiller Firewatch. PewDiePie sier han trolig hadde vunnet i retten, men har valgt å ta ned klippet.
PewDiePie unnskylder språkbruken, men mener Firewatch-utviklerne misbruker DMCA-loven for å tvinge ham til å ta ned klippet der han spiller Firewatch. PewDiePie sier han trolig hadde vunnet i retten, men har valgt å ta ned klippet.

Annonse


“PewDiePie” angriper Firewatch-utvikler: – Loven skal ikke misbrukes for sensur

Onsdag denne uken unnskyldte Felix Kjellberg, AKA PewDiePie, etter å ha brukt N-ordet under en direktesendt spillsending.

Nå slår han tilbake mot Firewatch-utviklerne som ville forby klippet hans der han spiller Firewatch med loven i hånd. Firewatch-videoen er ikke den han brukte N-ordet i.

Har vært et indirekte samarbeid lenge
Utviklerne så nemlig sitt snitt til å kalle Kjellberg rasist, og ville ikke lenger ha noe med den veldig populære YouTube-eren å gjøre.

Nå sier Kjellberg at “utviklere tjener veldig mye på strømmere, og det er godt kjent. Minecraft er en milliard-tittel akkurat grunnet strømmere og YouTube. Selv om vi tjener penger gjennom spillet ditt, så blir det likevel sett på som noe positivt”.

Annonse


Gidder ikke rettsak
Kjellberg påpeker at han ikke brukte stygt eller hatefullt språk i Firewatch-videoen utviklerne ba ham trekke tilbake, og at han tror han hadde vunnet en rettssak, men at “det ville vært bortkastet tid for alle”.

“Som jeg har sagt: dette er min feil. Jeg startet hele dramaet, men jeg synes likevel det er en interessant diskusjon. Jeg synes det er viktig at vi ikke misbruker disse lovene (red. anm. DMCA – “Digital Millennium Copyright Act”) fordi de er der for å beskytte artistene, ikke for å sensurere.”

En av medgrunderne av studioet bak Firewatch som startet hele spetakkelet som har medført negative anmeldelser på Steam:

https://twitter.com/vanaman/status/906983575337107456

Annonse