PewDiePies kalte noen n-ordet under en nylig spill-økt. Klippet i bildet ble senere tatt ned av Kjellberg.
PewDiePies kalte noen n-ordet under en nylig spill-økt. Klippet i bildet ble senere tatt ned av Kjellberg.

Annonse


Angriper utvikler med negative anmeldelser etter rasist-anklage mot “PewDiePie”

Etter at utvikleren av Firewatch, Campo Santo, med medgrunder Sean Vanama i spissen, varslet at de ville sende DMCA-søknad for å fjerne en PewDiePie-video der svensken spiller nettopp Firewatch, får utvikleren smake spiller-vrede.

PewDiePie har nå unnskyldt ordbruken.

– Skaprasist!
Santo var mannen som kalte Felix Arvid Ulf Kjellberg, aka PewDiePie, noe “verre enn en skaprasist” og «jeg er lei av at denne ungen får flere og flere sjanser til å tjene penger på ting vi lager” – noe som i seg selv er innlysende om Santo mener svensken faktisk er rasistisk, han har jo nesten 60 millioner følgere på YouTube og tjener penger på å snakke tullball og spille spill.

Følgene for PewDiePie kjenner vi ikke helt enda, om det skjer noe mer (f.eks. en reaksjon fra YouTube og dermed Google), men Firewatch-utviklerne får nå smake Steam-samfunnets vrede.

Annonse


For mange gir nå spillet dårlig karakter og mener Santo blant annet bedriver anti fri-ytirngsfrihets-aktivisme. Selskapet skal også ifølge minst en anmeldelse slette meninger de ikke er enige med på eget forum.

 

Kilde:
Neowin
Steam

Annonse