PewDiePie må unnskylde seg på YouTube, plattformen som har gjort ham verdenskjent.
PewDiePie må unnskylde seg på YouTube, plattformen som har gjort ham verdenskjent.

Annonse


Slik unnskylder “PewDiePie” ordbruken

“Felix Kjellberg, kanskje mest kjent som YouTube-personligheten «PewDiePie», får gjennomgå etter å ha brukt «N-ordet» i en video der han spilte Player Unknown’s Battlegrounds direkte på YouTube,” meldte vi mandag denne uken.

Reaksjonene kom kjapt, med de tradisjonelle anklagene om rasisme.

Beklager på YouTube
Vi tviler på at svensken er rasist, men å bruke “n-ordet” på denne måten er ufint og unødvendig – det synes Kjellberg også, som nå unnskylder seg i klippet under.

Blant annet melder den rike YouTube-svensken at “du vil sikkert ikke tro på meg, men når jeg spiller med andre på nett og de har den språkbruken jeg brukte, synes jeg det er teit og skikkelig barnslig. Jeg hater at jeg selv har vært med på å forsterke dette i spill-kulturen.”

Annonse
– Det verste ordet jeg kunne komme på
Videre sier han at han at “jeg sa det verste ordet jeg kunne komme på. Det bare kom ut. Jeg kommer ikke til å unnskylde dette, for det finnes ingen unnskyldninger. Jeg er skuffa over meg selv fordi det ser ut til at jeg ikke har lært noe som helst etter de forrige kontroversene.”

“Jeg beklager om jeg såret noen med alt dette. Med den posisjonen jeg har bør jeg vite bedre og jeg kan ikke fortsette å rote det til.” Han legger til at han ønsker å forbedre seg.

Det er ikke første gang det stormer rundt stjernen som i sommeren 2016 ble anklaget for ufin sponsing av spill, men det mest kontroversielle stuntet er nok dette fra februar i år

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse