Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples eneste bilprodukt er CarPlay som kobler iPhone mot bilen, men fremtiden er selvkjørende biler og selskapet ser ikke ut til å skjønne hvordan de skal komme seg videre etter at nok en gruppe personer har forlatt prosjektet. (Ill.: Apple)

Flykter fra Apple

Roter de bort bil-fremtiden sin?

En gruppe bil-ingeniører har forlatt Apple til fordel for en startup som vil produsere egne AI-biler.

Går til offensiv konkurrent
Nyheten kommer ikke så overraskende, for det er kjent at Apple langt på vei har skalert tilbake bil-planene sine, men å miste flinke folk til oppstartsbedrifter er dårlige nyheter for selskapet som alltid må være på offensiven.

Men nå meldes det at en gruppe av dem har forlatt Cupertino-selskapet til fordel for bil-startupen Zoox.

Det er snakk om intet mindre enn 17 personer som spesialiserte seg i å designe ikke-spesifiserte produkter til biler som er viktige for tradisjonelle biler såvel som AI-kjøretøy, melder Bloomberg. Personene skal tidligere ha jobbet for bilbransjen i Detroit før de ble snappet opp av Apple.

Det ble kjent allerede i januar i fjor at den daværende sjefen for bilprosjektet hos Apple hadde forlat selskapet, mens vi i oktober samme år kunne melde at det ikke blir noen Apple-bil.

Fra storprosjekt til forvirring
«Project Titan» var navnet på gigantprosjektet som i det siste har blitt skalert noe veldig tilbake og som hadde en sen 2017 deadline for å bevise hva de kunne få til, men flere hundre personer har enten fått sparken eller skiftet arbeidsoppgaver innad hos Apple, så dette har ikke gått rett vei for selskapet i det hele tatt.

Gruppen som nå har forlatt Apple er sikkert veldig ambisiøse i forhold til AI og biler, men siden Apple ikke ser ut til å være villige til å satse på egen bil, og sliter med å komme skikkelig igang, så er det ikke rart de har gått til Zoox.

For Zoox har planer om å produsere sin egen flåte med selvkjørende biler i Silicon Valley, California. Selskapet er verdsatt til mer enn 7,8 milliarder kroner.

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Apple, Bil