Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Xiaomi går så det suser etter flere banebrytende telefoner, og nå som produksjonsproblemene er løst forventer de å selge mange flere telefoner. (Ill.: Xiaomi)

Xiaomi vil selge 100 millioner mobiler neste år

Vokste med 70 prosent i kvartalet.

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi opplever kraftig vekst i salget av mobiltelefonene sine, og solgte 70 prosent mer i dette kvartalet enn det forrige.

Banebrytende telefoner
I det siste har de gjort seg bemerket med banebrytende telefoner, som som for eksempel Mi Mix, som de allerede er i gang med en oppfølger til som skal få enda tynnere rammer.

De har også lansert Mi Max, som har 6,44 tommers skjerm og to dagers batterilevetid.

Disse har hjulpet Xiaomi med å selge 23,16 millioner telefoner i det andre kvartalet i år, mot «bare» 9,3 millioner i det første.

Slet lenge med produksjonsproblemer
Selskapet har lenge slitt med produksjonsproblemer, men disse skal nå være løst, i følge toppsjef og grunnlegger Lei Jun.

I første kvartal 2017 var de på femteplass i Kina med 9 prosents markedsandel, bak Huawei, Oppo, Vivo og Apple, men når statistikken for det andre kvartalet kommer vil de nok stige en del på listen.

Øker stort i India
Nå sier toppsjefen at de vil selge mer enn 100 millioner telefoner neste år, og er klare til å utvide internasjonalt.

I India har selskapet for eksempel økt markedsandelen med 328 prosent i første halvdel av 2017 mot samme periode i fjor, og de nevner også Indonesia, Russland og Ukraina som markeder der telefonene deres går godt.

I det siste har Xiaomi også ingått en patentavtale med Nokia, og har blant annet annonsert planer om å lage sine egne brikker.

Som en del av den internasjonale satsingen deres skal de nå ansette 1 000 nye medarbeidere i forskning- og utviklingsavdelingen sin, skriver Zdnet.

Kilde
Zdnet

Stikkord: Mobil, xiaomi