Microsoft Edge står bom stille på litt over fem prosents markedsandel, og har nesten ikke rikket seg på et år.
Microsoft Edge står bom stille på litt over fem prosents markedsandel, og har nesten ikke rikket seg på et år.

Annonse


Microsoft Edge nekter å ta av

Med en ny måned, kommer det også nye statistikker – og for nettlesermarkedet er det nok en måned med trist lesing for Mirosoft.

Sitter bom stille
De hadde nok håpet at Edge-nettleseren, som er forhåndsinstallert i Windows 10—systemet, ville bli mer populær.

Edge sitter derimot nesten bom stille på 5,65 prosent av nettlesermarkedet, og har bare økt med omtrent et halvt prosentpoeng på et år hvis vi går tilbake til august 2016.

I det siste har Microsoft forsøkt å selge Edge på at den gir best batteritid, men nye tester viser at Chrome vinner, også her.

Annonse


Dessverre for Microsoft mangler Edge også mange funksjoner som mange tar for gitt i en moderne nettleser – som et bredt spekter av tredjeparts utvidelser.

Chrome er kongen
I statistikken fra Netmarketshare for juni 2017 er det lite overraskende at Googles Chrome fortsatt troner på toppen, med 59,49 prosent av markedet – som er opp fem og en halv prosent på et år fra august 2016.

Internet Exploerer synker imidlertid som en stein, og er ned 10,54 prosent i løpet av året – fra 27,38 prosent til 16,84 prosent.

Det er imidlertid bedre enn Firefox, som nylig fikk en storoppdatering, men som fortsatt bare har 12,02 prosent av markedet.

Firefox opp, Safari ned
Lyspunktet for Firefox er at de har gått opp en del i løpet av året, fra 7,69 prosent i august 2016 til dagens 12 prosent.

Safari gjør det på sin side verre enn Edge, og har bare 3,72 prosents markedsandel – ned fra 4,28 prosent i august 2016.

StatCounter bekrefter trenden
Dataene fra StatCounter viser omtrent samme tall, men er litt snillere mot Safari og har enda dårligere nyheter for Edge.

Her er Edge nede i 3,89 prosents markedsandel, mens Safari ligger på 5,16 prosent.

Også denne statistikken viser at Chrome er kongen med en markedsandel på 63,21 prosent, mens Firefox er på andreplass med 14 prosent.

Dataene til begge disse statistikkene er samlet gjennom partnersidene til StatCounter og Netmarketshare – som er henholdsvis 2,5 millioner og 200 000 nettsider.

Kilder
Neowin
Netmarketshare
StatCounter

Annonse