Firefox går fra å bruke én prosess for å vise nettsider til fire, som skulle gjøre den mye kjappere.

Annonse


Last ned oppdateringen som gjør Firefox mye kjappere

Mozillas Firefox hadde riktignok bare 6,5 prosent av markedet for nettlesere sist vi sjekket, men for de som er ivrige brukere kommer det nå gode nyheter.

Støtter multiprosesser
Versjon 54 av nettleseren kommer nemlig med støtte for multiprosesser, som vil at den kan balansere ut lasten på flere prosessorkjerner.

Det skulle føre til en merkbar fartsøkning, ettersom arbeidslasten fra nettleseren blir delt fra en prosess til fire – som er perfekt for flerkjernede prosessorer.

Bra for tunge nettsider
Vi har testet dette ut litt i dag og har ikke merket noen markant forskjell i måten Firefox oppfører seg på (men her brukes omtrent 50 faner om gangen).

Annonse


Det skal imdidlertid være klare forbedringer, lover Mozilla i bloggen sin:

Dette betyr at tunge, komplekse nettsider som kjører i én fane har mye mindre påvirkning på reaksjonstidene i andre faner, skriver de.

Bruker også mindre minne
Mozilla skryter også av at den nye versjonen bruker mye mindre minne enn konkurrentene, og har kjørt tester som bekrefter påstandene deres.

Firefox med multiprosesser gjør at nettsider kjører mye bedre på alle datamaskiner, spesielt på maskiner med lite minne, skriver de.

Her finner du den
Hvis du har lyst til å teste ut den siste firefox-versjonen, finner du den på Mozillas nettsider.

De som allerede bruker Firefox kan holde ned Alt-tasten for å få frem menyene, og deretter gå til Hjelp > Om Firefox, og så klikke på Se etter oppdateringer.

Kilde
Neowin
Mozilla-bloggen

Annonse