Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik ser utviklersettet ut. (Ill.: Microsoft)

Slik er Xbox Scorpio-utviklersettene

Spill: Microsoft gir deg en nærmere titt.

Det er kun fem korte dager til Microsoft skal levere en full avduking av 4K-Xboxen som for øyeblikket går under kodenavnet Scorpio.

Slik er Xbox Scorpio: Nesten fem ganger kraftigere GPU-ytelse enn One.

Kraftigere enn forbrukerutgaven
I midten av april viste selskapet frem utviklersettene til konsollen, og nå gir de spillerne en tettere titt på dem.

Utviklersettene er kraftigere enn den Scorpio-enheten som kommer for salg trolig i høst. Dette blant annet fordi utviklerne skal kunne kjøre tester raskere.

Derfor har de inkludert en SSD på 1 TB som ikke blir å finne i forbrukerutgaven. En Xbox-overføringsenhet gjør prosessen med å overføre en byggeversjon fra PC til konsollen rundt fem gangere raskere.

Mer om Xbox Scorpio: Her er brikken med en stolt 4K-logo.

Kan stables i høyden
Mens Xbox Scorpio lanseres med 12 GB minne, har utviklerkonsollen det dobbelte. Dette fordi utviklerne kan være litt liberale med minneforbruket i starten før de finjusterer det mot lanseringen.

Utviklerne får nemlig gjør som de vil med Scorpio.

En annen interessent detalj er at utviklersettene har luftuttak på baksiden og rundt sidene. Utviklerne er nemlig kjent for å stable konsoller i høyden og med luftuttak på sidene minsker sjansene for overoppheting.

– Jeg tuller ikke. Jeg besøker førstepart-studioer, jeg besøker tredjepart-studioer, og alle har stablet utviklersettene oppå hverandre. De har faktisk bygd blokker, eller brukt Lego-klosser, slik at de får luft. Vel, nå kan de stable disse ti i høydene, fortalte Kevin Gammill, programsjef for Xbox Core Platform, til Gamastutra i april.

Store Xbox Scorpio-nyheter – får støtte for AMD FreeSync.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Microsoft, Spill, xbox