Her er Essential Phone, mobilen fra Android-skaper Andy Rubin.
Her er Essential Phone, mobilen fra Android-skaper Andy Rubin.

Annonse


Dette er «Essential Phone»

Ryktene har pågått i lang tid, men nå er telefonen til Andy Rubin, en av personene bak Android, offisiell. Essential Phone er navnet på mobiltelefonen som tydelig er et forsøk på å blåse nytt liv i de modulære enhetene.

Essential Phone
Som du kan se i bildet, har Essential Phone det samme kant-til-kant-designet som Galaxy S8 der skjermen dekker store deler av fremsiden. Skjermen strekkes faktisk nesten helt rundt frontkameraet som er sentrert øverst på fremsiden.

Designet er så minimalistisk at Essential til og med har droppet å ha logoen sin på enheten. Chassiset består av en kombinasjon av titan og keramikk.

På maskinvaresiden kan den skilte med Snapdragon 835, 128 GB lagring, 4 GB minne og USB C.

Annonse


Litt modulær
Essential Phone har en spesiell magnetisk kontakt slik at man kan koble til forskjellig tilbehør – ikke helt forskjellig fra Moto Z. Blant annet jobber Essential med et 360-graders kamera og en ladedokk som kan kobles til mobilen. Hodetelefonutgangen er forresten skrotet, men The Verge skriver at det medfølger en adapter i esken.

Slik er 360-kameraet som kan kobles til Essential Phone.
Slik er 360-kameraet som kan kobles til Essential Phone. (Ill.: Essential)

Den ferske mobilprodusenten har også gått for et tokamera-oppsett slik som Apple og Huawei. Mens Apple bruker den ekstra sensoren for å gi bildene en «bokeh»-effekt, gjør Essential som Huawei. Det betyr at den ekstra sensoren er monokrom.

I førsteomgang blir Essential Phone kun offisielt tilgjengelig i USA. Prisen starter på 699 dollar.

 

Kilde:
The Verge

Annonse