Mixer er det nye navnet på Microsofts interaktive strømmetjeneste.
Mixer er det nye navnet på Microsofts interaktive strømmetjeneste.

Annonse


Navnetrøbbel for Microsoft – igjen

Microsoft introduserte et helt nytt brukergrensesnitt i Windows 8 som først gikk under navnet «Metro». Det måtte de senere avlive etter at det tyske selskapet Metro Group AG nektet Microsoft å bruke navnet. SkyDrive led samme skjebne etter et søksmål fra den britiske TV-giganten Sky.

Må bytte navn
Igjen er det navnetrøbbel for et av produktene til Microsoft. I fjor kjøpte Windows-giganten opp spillstrømmetjenesten Beam. I går avslørte selskapet at tjenesten bytter navn til Mixer.

Microsoft annonserte i går en massiv oppdatering til tjenesten, som nå ser ut til å bli en skikkelig konkurrent til Twitch, og da kom det også frem at Mixer er det nye navnet. På Twitter forklarer sjefen for Mixer at de ikke kunne bruke Beam-navnet globalt og ble derfor nødt til å bytte.

Annonse
Flerstrømming og mobil-app
Blant gårsdagens nyheter er flerstrømmingen en meget spennende funksjon fra Mixer. Her kan opptil fire spillere samles i én videostrøm og spillerne er ikke nødt til å spille samme spill eller på samme enhet. En annen nyhet er appen Mixer Create der brukerne kan direktestrømme fra mobilen sin. Altså en Facebook Live-konkurrent.

Opptil fire Mixer-strømmere kan samles i én videostrøm.
Opptil fire Mixer-strømmere kan samles i én videostrøm. (Ill.: Mixer)

I fremtiden skal man også kunne strømme mobilspillingen sin direkte fra appen som blir tilgjengelig for Android og iOS. En app for Microsofts mobil-OS ser ikke til å være i planene. Mixer Create er for øyeblikket i beta.

Mixer får snart også en egen fane på Xbox One-startskjermen som blir en hub til direktesendt innhold.

Har du prøvd Mixer/Beam ennå? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

 

Kilder:
Xbox Wire,
Twitter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse