Gud, som vi savner Facebook her...

Annonse


– Microsoft vil avlive Metro-navnet

Microsoft har trolig brukt en god del penger på å markedsføre Metro, som er det nye, grafiske grensesnittet som ligger utenpå Windows 8.

Rask avliving?
Men nå går spekulasjonene høyt om selskapet rett og slett kommer til å avlive hele greia – bare to og en halv måned før operativsystemet slippes.

Det vil si, de kommer neppe til å fjerne de flotte firkantene som møter deg når du starter maskinen og som skal gjøre det enklere å få oversikt over og starte de programmene og tjenestene du ønsker.

– Navnet skal vekk
Nei, det er navnet det er noe galt med, hevder folk som skal ha fått tilgang til et internt Microsoft-dokument. Dokumentet skal ha blitt sendt ut til Microsoft-ansatte fra ledelsen denne uka.

Annonse
Der står det ifølge The Verge:

Windows-teamet jobber med et annet navn og planlegger å ha dette klart mot slutten av uka. Inntil da råder vi ansatte til å bruke uttrykket «Windows 8 style UI» i stedet.

– Noen andre eier navnet
Med andre ord kan det se ut som om Microsoft fjerner Metro som egen merkevare, muligens for å unngå å skape forvirring.

CNet.com sitter på kilder som hevder at årsaken er en strid om opphavsrett og at Microsoft rett og slett må fjerne navnet fordi noen andre eier det.

Tysk handelsgigant
Og Ars Technica skriver at det er det tyske detaljistselskapet Metro Group AG som har nekter Microsoft å bruke Metro-navnet.

Metro-gruppen eier en rekke store, europeiske varehuskjeder. Blant dem er elektronikkjedene Media Markt og Saturn, samt varehuskjeden Galeria.

Microsoft benekter imidlertid overfor CNET at det dreier seg om en merkevarekrangel, men vil ut over det ikke kommentere ryktene om at Metro-navnet nå ser ut til å forsvinne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse