Microsoft har fått kritikk etter WannaCrypt-angrepet. Nå svarer selskapet.
Microsoft har fått kritikk etter WannaCrypt-angrepet. Nå svarer selskapet.

Microsoft: WannaCrypt-angrepet bør være en oppvekker for myndighetene

I forbindelse med det massive WannaCrypt-angrepet har Microsoft fått kritikk for ikke å holde operativsystemene sine oppdatert. Etter 12 år avsluttet Microsoft i 2014 støtten for Windows XP.

Denne helgen gjorde Microsoft noe så uvanlig som å oppdatere Windows XP for å tette sikkerhetshull.

– Bør være en oppvekker
I et blogginnlegg skriver Microsofts President and Chief Legal Officer at myndighetene må ta litt av skylden for WannaCrypt.

– Myndighetene verden rundt bør se på dette angrepet som en oppvekker. De er nødt til å ta en annen tilnærming og bruke de samme reglene i IT-verdenen som de bruker for våpen i den fysiske. Myndighetene må vurdere skaden som blir påført innbyggerne som kommer etter storlagring av svakheter og bruk av disse utnyttelse, skriver han.

Les også: USAs marine holder Windows XP flytende.

Ønsker regler for digital krigføring
I februar ytret Smith et forslag om en internasjonal konvensjon for bruk i digital krigføring på linje med Genèvekonvensjonene, og i blogginnlegget gjentok han disse.

Smith er også tydelig på at myndighetenes lagring av svakheter ikke er en god idé.

– Dette angrepet er enda et eksempel på hvorfor myndighetenes lagring av svakheter er et problem, skriver Smith som ønsker at myndighetene skal rapportere om svakhetene til produsentene i stedet for å lagre, selge eller utnytte dem.

Her kan du lese mer om det massive WannaCrypt-angrepet.

 

Kilde:
The Seattle Times,
Microsoft Blog