I Russland brukes VPN-er flittig til å omgå sensuren, men nå vil dette snart bli forbudt.
I Russland brukes VPN-er flittig til å omgå sensuren, men nå vil dette snart bli forbudt.

Annonse


Russland vil forby VPN-er som omgår sensuren

Russland har allerede noen av de strengeste lovene i verden når det kommer til å bevare data i landet, til å tilby bakdører i kryptert kommunikasjon, for å forby for fildeling, og for å “beskytte barn” mot “skadelig informasjon.”

Les våre guider til VPN og Gratis VPN

Mange blokkerte nettsider
Hvis nettsider bryter mot noen av disse lovene, kan de finne seg blokkert i Russland av Roskomnadzor, men det finnes metoder for å komme seg rundt blokkeringene.

For eksempel kan man bruke Virtuelle Private Nettverk (VPN), proxier eller mirror-sider for å få tilgang til blokkerte sider, men nå er det snart slutt på dette.

Annonse


Forbudt å omgå blokkeringene
I følge TorrentFreak skal det nå bli forbudt for VPNer å tilby tilgang til blokkerte sider.

Det vil si at alle VPN-tilbydere må holde seg oppdatert på listen over forbudte nettsider og blokkere det som ellers blir blokkert av Roskomnadzor, som på mange måter ødelegger hele poenget med å bruke VPN-er – som selger tjenester der de ikke overvåker trafikk eller sensurer brukerne.

Kan ramme politiske budskap og sosiale medier
Formålet med loven skal være å unngå spredningen av piratkopiert materiale, og den skal være skrevet i samarbeid med Media Communications Union, som er en gruppe dannet av de største medieselskapene i landet.

Men siden loven går etter alle blokkerte nettsider, vil den også omfatte nettsider som sprer politiske budskap eller sosiale medier som ikke lagrer brukerdata i landet – som for eksempel Linkedin.

Kilde
TorrentFreak

Annonse