Russland blokkerer nå LinkedIn.
Russland blokkerer nå LinkedIn.

Annonse


Nå blokkeres LinkedIn i Russland

Det er det russiske organet for telekommunikasjon, Roskomnadzor, som står bak blokkaden.

Pågående konflikt
LinkedIn har vært i samtaler med russiske myndigheter over lengre tid angående dette og var sist uke i forhandlinger som ikke ser ut til å ha gått riktig vei. I et forsøk på å finne en løsning i siste liten møtte LinkedIn med Roskomnadzor forrige fredag i følge Engadget.

Kravet fra russiske myndigheter er at alle brukerdata om russiske borgere skal lagres i landet. Tidligere har russiske myndigheter skrotet Microsoft sine tjenester for å satse på egen plattform.

Vil skape vekst
I et tilsvar til blokkeringen har LinkedIn publisert en pressemelding hvor de sier at deres visjon er å skape muligheter for hele den globale arbeidsstyrken og at Roskomnadzors handlinger lammer millioner av russiske arbeidere og selskaper. Videre sier LinkedIn at de fortsatt er interessert i å komme til en enighet med russiske myndigheter.

Annonse


Tidligere har også myndighetene fremmet krav om krypteringsnøkler for å kryptere alt.

Liten i forhold
Tatt landets størrelse i betraktning er LinkedIn liten i Russland. Omtrent 5 millioner av selskapets 467 millioner brukere befinner seg i landet. Det er trygt å anta at russiske myndigheter her har valgt seg en relativt sett liten aktør for å advare større tjenester om at de mener alvor med sine krav om å holde data om sine borgere i landet.

Hva tenker du om dette? La oss høre fra deg i kommentarene.

Kilde:
Engadget

Annonse