Russland vil bøtelegge selskaper som krypterer meldinger.
Russland vil bøtelegge selskaper som krypterer meldinger.

Annonse


Dette kan tvinge vestilge lynmeldingsapper ut av Russland

Samtidig som flere teknologiselskaper tilbyr ende-til-ende-kryptering på deres meldingsplattformer, truer Russland med bøter til dem som ikke tilbyr en bakdør.

Risikerer bøter
Neowin skriver at lovforslaget, som allerede skal ha blitt godkjent, «kommer etter flere forsøk fra russiske myndigheter på å tvinge selskaper, spesielt vestlige, til å etterkomme sensurlover og masseovervåking».

Lynmeldingstjenester som Facebook Messenger, Telegram og WhatsApp er noen av dem som blir påvirket av den nye loven.

Selskaper som ikke etterkommer kravene til Federal Security Service (FSB) og gir tilgang til dataene, kan bli bøtelagt med 15 000 dollar, drøyt 120 000 kroner. Personer som skjuler sin identitet bak krypteringen risikerer å motta mindre bøter.

Annonse


FBiOS
Tidligere i år var «FBiOS-saken» et hett tema på internasjonale teknologisider. En dommer i California påla Apple å hjelpe FBI med å låse opp en iPhone tilhørende San Bernardino-terroristen Syed Farook – noe Apple nektet.

Tim Cook og Apple mente det ville vært «en trussel mot sikkerheten» og personvernet å tilby en bakdør inn til iOS. Saken løste seg den gang ved at FBI fikk hjelp av hackere for å åpne iPhonen.

 

 

Kilder:
Neowin,
The Register

Annonse