Det ryktes sterkt at iPhone 8 vil ha et kamera med AR-funksjoner.
Det ryktes sterkt at iPhone 8 vil ha et kamera med AR-funksjoner.

Annonse


Hevder de vet hva Apples store gjennombrudd er

Det har versert flere rykter om at Apple jobber med AR-teknologi (utvidet virkelighet) og at teknologien skal implementeres i kameraet i kommende iPhone 8.

Satser stort på utvidet virkelighet
Ifølge nye rapporter fra Bloomberg tenker Apple større enn dette. Tim Cook, Apple-topp, har i lang tid snakket varmt om utvidet virkelighet og det virker å være en teknologi han virkelig har stor tro på.

Personer den økonomifokuserte nettsiden har vært i kontakt med, sier at iPhone-produsenten har satt seg et ambisiøst mål om å bringe AR til massene. Dette er et ledd i å bli den ledende i bransjen, men også for å dominere nestegenerasjons enheter og holde brukerne i selskapets økosystem, skriver Bloomberg.

Blant produktene Apple forsker på, er digitale briller som kan kobles trådløst til iPhone, og det skal være mulig å projisere innhold som filmer, kart og mer til brillene.

Annonse
Henter bransjeveteraner
For å gjøre dette mulig, har Apple bygget en omfattende avdeling som består av flere av maskinvare- og programvareveteraner fra selskapet. De har også hentet ekspertise fra andre selskaper, deriblant utviklere og ingeniører som har jobbet med Oculus og HoloLens for henholdsvis Facebook og Microsoft.

Business Insider meldte nylig at Apple har 1000 personer som jobber med utvidet virkelighet.

I tillegg har Apple kjøpt flere mindre selskaper som jobber med denne teknologien. Dette gjelder blant annet israelske RealFace og PrimeSense samt tyske Metaio

Microsoft med HoloLens er en av lederne i AR-markedet, men de kan forvente seg tøff konkurranse fremover.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse