Høstens iPhone-modeller kan få spennende kamerateknologi.
Høstens iPhone-modeller kan få spennende kamerateknologi.

Annonse


– iPhone 8 får AR-kamera

Årets iPhone-modeller et halvt år unna lansering, men allerede før fjorårets iPhone 7 ble lansert dukket det opp rykter opp «jubileumsutgaven».

Storsatsing på AR
De seneste kommer fra Business Insider som skriver at Apple har satt 1000 ingeniører til å jobbe på et prosjekt i Israel. Ifølge rapportene er dette trolig snakk om et prosjekt relatert til utvidet virkelighet (AR).

Business Insider nevner også at Apple har foretatt flere AR-relaterte oppkjøp den seneste tiden. PrimeSense og RealFace – jobber med ansiktsgjenkjenning – er begge lokalisert i Tel Aviv i Israel mens Metaio er basert i Tyskland.

Også tidligere har det dukket opp spekulasjoner om at Apple jobber med AR- og 3D-teknologi for iPhone-kameraet, og at denne teknologien kan være på plass i høstens toppmodell.

Annonse


Les også: Dette skal Apple kanskje gjøre med et 3D-kamera i iPhone 8.

3D-kamera
Tidligere denne måneden skrev også Fast Company om iPhone 8-rykter der de nevnte både utvidet virkelighet og bedre kamerakvalitet.

«Apple samarbeider visstnok med Lumentum om 3D-teknologi som enten skal brukes for å forbedre kamerabildekvaliteten, kjenne igjen ansiktet ditt for å låse den opp eller for å levere AR-opplevelser.

Det er nemlig AR, og ikke VR, Apple-sjef Tim Cook har snakket opp de siste to årene», rapporterte vi den gang.

 

Kilde:
Business Insider