Annonse


iPhone 8 kan komme i september til over 10 000 kroner med 5,8 tommer OLED-skjerm helt uten knapper

Toppmobilene har ikke nådd topppris enda.

Tre nye modeller – den dyreste blir dyr
Det ryktes allerede at Galaxy S8 Edge blir dyrere enn forgjengeren, og nå er det sluppet en rapport fra Fast Company som tyder på at Apple følger etter.

Ifølge en person med kjennskap til Apples planer kommer det en ti-års-jubile iPhone med en pris over 1000 dollar – altså kan modellen komme til å koste 10 000 kroner i Norge for 32GB-modellen.

Grunnet valutakurser er Apple-produkter mye dyrere utenfor USA, blant annet i Norge der iPhone 7 Plus 32GB starter 8790 kroner. Tilsvarende modell koster 6500 kroner inkludert California-skatt (omtrent 800 dollar – altså 200 dollar mer).

Annonse
OLED-panel skal være på plass i modellen, og ifølge samme kilder har den nesten ikke ramme. Det ryktes også at den får mer RAM (fra 2 og 3GB (Plus), og grunnet en sterk dollar er minne ganske så dyrt derav høyere pris.

Blir større
Sammen med iPhone 8 (5,8″) skal visstnok en 4,7-tommer modell lanseres med navnet iPhone 7s. Hmm, ok, en ny strategi fra Apple for det kommer også en 7s Plus 5,5″. Det er visstnok bare iPhone 8 som får OLED-panel.

De to største modellene får to linser som iPhone 7 Plus.

Det hevdes også fra kildene til Fast Company at sidene skal smykkes med stål og ikke aluminium og at baksiden blir av glass i stedet for aluminium som er å finne i dagens modeller.

Det er ikke sikkert Apple rekker å implementere den nye hjemknappen inn i panelet, men det er det som er håpet – en forandring som trolig kun blir å finne på 5,8-tommer store iPhone 8.

AR eller bedre kamerakvalitet
Som om ikke det er nok: Knappene på siden for volum og demping av lyd fjernes kanskje helt. I stedet blir metallkantene berøringsfølsomme. Konkrete rykter, spennende.

Apple samarbeider visstnok med Lumentum om 3D-teknologi som enten skal brukes for å forbedre kamerabildekvaliteten, kjenne igjen ansiktet ditt for å låse den opp eller for å levere AR-opplevelser.

Det er nemlig AR, og ikke VR, Apple-sjef Tim Cook har snakket opp de siste to årene.

Større batteri er også ventet, men kjent størrelse vet vi ikke.

Kommer til høsten
Vi skal visstnok ikke tro på gårsdagens rapport om at Apple fremskynder produksjonen – det har ikke Fast Companys mann eller kvinne ikke hørt noe om. I stedet skal Apple annonsere produktet i løpet av høsten (september).

Som alltid: Produktet kan endre seg før det lanseres.

 

Kilde:
Fast Company

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse