Microsoft satser stort på blandet virkelighet, men det kan vente med ny maskinvare.
Microsoft satser stort på blandet virkelighet, men det kan vente med ny maskinvare.

Annonse


– Microsoft dropper HoloLens 2.0

Etter å ha først blitt annonsert i 2015, ble AR-brillene til Microsoft tilgjengelig i utvalgte land i fjor.

Et realt generasjonssprang
Ifølge rapporter fra velinformerte Paul Thurrott kan det bli en stund til oppfølgeren er på plass. Microsoft-mannen har fått tips fra flere kilder om at HoloLens 2.0 droppes og at selskapet i stedet går rett på 3.0.

Det betyr at det neste AR-hodesettet fra Microsoft er flere år unna, men samtidig kan være mye kraftigere enn forgjengeren. Thurrotts kilder hevder at en 2019-lansering kan være aktuelt.

«Ved å hoppe over det som var versjon to på tidslinjen, kan selskapet akselerere versjon tre som vil bli nærmere et generasjonssprang og hjelpe Microsoft å holde seg foran konkurrentene. Mine kilder forteller meg at denne versjonen av HoloLens ikke vil dukke opp før 2019», skriver han.

Annonse


«Blandet virkelighet er fremtiden og Microsoft HoloLens er både fremtiden og nåtiden for blandet virkelighet. Vår forpliktelse er ikke avhengig av en tidslinje», uttaler selskapet til Thurrott.

Er alene, men konkurrentene lurer
Det er flere produsenter som forsker på utvidet virkelighet, deriblant Apple og Magic Leap, og det kan være en stor risiko å ta av Microsoft å vente så lenge med en ny versjon.

Per nå er de alene og dermed i tet på markedet, men ting kan endre seg på relativt kort tid i denne bransjen. Tror du Microsoft gjør lurt i å vente med et nytt HoloLens-hodesett?

Vi har testet HoloLens ved flere anledninger. Sist gang var under Build-messen i fjor.

 

Kilde:
Thurrott

Annonse