Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Igjen dukker det opp spørsmål rundt Windows 10 og personvern. (Ill.: Microsoft)

EU rasler igjen med sablene mot Microsoft og Windows 10

– Vi er fortsatt bekymret over hvor godt personlig data blir beskyttet.

Det blåste friskt rundt spørsmål om personvern etter lanseringen av Windows 10, men den seneste tiden har det vært relativt stille på akkurat det området.

Bekymret over personvernet
Nå stilles det igjen spørsmål om hva Microsoft samler inn av personlig informasjon og hvordan. Article 29 Working Party, som består av representanter fra EU-medlemslandene, uttalte i går at de fortsatt er bekymret over personvernet i Windows 10.

Dette på tross av at Microsoft nylig har annonsert endringer i installasjonsprosessen som gir brukerne bedre oversikt over personvernet.

«I lys av det ovenstående – som er avskilt fra resultatene av pågående henvendelser på et nasjonalt nivå, og tatt i betraktning de foreslåtte endringene i Windows 10 – forblir Working Party bekymret over hvor godt brukernes personlige data beskyttes», lød det i uttalelsen fra gruppen.

Tips: Dette vet Windows 10 om deg – slik skrur du av annonsesporing.

– Må være tydelige
De bemerker at Microsoft i dag samler inn informasjon for annonsering og liknende for operativsystemet, og at Microsoft må være tydelige på hva som samles inn til hvilket formål. Gruppen legger til at Microsoft har vist seg villige til å samarbeide på dette området.

Microsoft har så langt ikke ønsket å kommentere saken.

To grunnprinsipper
I fjor høst fortalte selskapet at Windows 10 ble designet med to enkle personvernrelaterte prinsipper:

  1. Windows 10 samler inn informasjon så produktet vil fungerer bedre for deg.
  2. Du kontrollerer hva slags informasjon som blir samlet inn.

Selskapet presiserte at informasjonen du samler inn, etter godkjenning fra brukeren, inneholder en anonym enhets-ID, enhetstype og krasjdata for applikasjoner som kan bli brukt av Microsoft for å forbedre blant annet ytelsen.

 

Kilder:
Reuters,
Neowin

Stikkord: eu, Microsoft, personvern, windows10