Nye oppdateringer til Windows 7 og 8 legger til funksjoner som finner ut hvor maskinen din er, og hanker inn informasjon om den.

Annonse


Disse to Windows-oppdateringene spionerer på deg

Windows 10 har fått kritikk for det mange mener er for dårlig personvern – nå settes søkelyset på Windows 7, 8 og 8.1 etter at de eldre OS-ene har fått to nye oppdateringer.

Nye oppdateringer til Windows 7 og 8
Det er oppdateringene KB3075249 og KB3080149 TechWorm.net melder at sender data til Microsoft etter installasjon.

KB3075249 (Windows 7 og Windows 8.1) installerer en funksjon som gjør det mulig å vite hvor maskinen er (telemetri):

«Denne oppdateringen legger til telemetri punkt til funksjonen for brukerkontokontroll (UAC) til å samle inn informasjon om høyde over havet som kommer fra lav integriteten nivåer», forklarer Microsoft noe uklart.

Annonse
Begge oppdateringene kan avinstalleres fra Programmer og Funksjoner.

Les også: Så mye mer populære er appene i Windows 10 enn Windows 8.

Samler inn informasjon om maskinen
KB3080149
 installerer noe som heter Diagnostics Tracking service.

Dette programmet kjører i bakgrunnen og innhenter diagnostikk om Windows-maskiner som er meldt inn i Customer Experience Improvement Program (CEIP):

«CEIP-rapporter innholder ikke kontaktinformasjon som navn, adresse eller telefonnummer. Dette betyr at CEIP aldri vil spørre deg om å bli med i spørreundersøkelser. Ei heller leser den søppel-epost, og du vil heller ikke bli kontaktet på noen som helst måte», forklarer Microsoft.

Microsoft forklarer samtidig at man kan avslutte overvåkingen når som helst. De fleste programmer har CEIP-innstillingen i hjelpe-menyen. CEIP brukes blant annet i programmer som ikke er ferdige for å hente informasjon fra brukene for å gjøre programmene bedre.

Automatiske app-oppdateringer i Windows 10 er her
Samtidig en gladnyhet for Windows 10-bruker:  SuperSite for Windows melder at du nå kan skru på automatiske oppdateringer i Windows Store via innstillingene i samme program.

 

Kilde:
TechWorm

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse