Apple angriper Qualcomm i Kina.
Apple angriper Qualcomm i Kina.

Annonse


Apple trapper opp kampen mot Qualcomm

For en snau uke skrev vi at Apple saksøker Qualcomm for én milliard dollar. Søksmålet kommer etter at det ble kjent at brikkeleverandøren er tiltalt for brudd på konkurranseloven av amerikanske FTC (Federal Trade Commission).

Angriper Qualcomm i Kina
Nå trapper de opp kampen mot brikkesettgiganten ytterligere. Ved Intellectual Property Court i Beijing har de levert et søksmål på rundt 1,2 milliarder kroner der de beskylder Qualcomm for å ha misbrukt sin innflytelse i Kina.

De retter også enda et søksmål mot Qualcomm for ikke å ha oppfylt kravene til «standard essensielle patenter».

«Disse søksmålene fra Apples kinesiske datterselskap er kun en del av Apples forsøk på å finne måter for å betale mindre for Qualcomms teknologi. Apple er blitt tilbudt vilkår som er konsistente med vilkår som flere hundre andre kinesiske selskaper har akseptert, og de har avslått i det hele tatt å vurdere dem», heter det i en uttalelse fra Qualcomm i forbindelse med de to nye søksmålene.

Annonse
Opprinnelig søksmål
I det opprinnelige søksmålet hevder Apple «Qualcomm har tatt betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». iPhone nyttegjør Qualcomms modem-brikke.

California-selskapet hevder videre at Qualcomm har tatt radikale metoder i bruk, blant annet ved å holde tilbake nesten 1 milliarder dollar i betalinger fra Apple «som et angrep på Apple for å ha snakket med etterforskningsorganisasjonene som undersøker dem».

Qualcomm omtaler påstående som «grunnløse» og hadde følgende kommentar:

– Mens vi fortsatt er i prosessen med å undersøke klagen i detaljer, er det helt klart at Apples påstander er grunnløse, heter det i utttalelsen fra visepresident og forretningsadvokat Don Rosenberg, som fortsetter:

– Apple har med vilje feilkarakterisert avtalene og forhandlingene våre, såvel som størrelsen og verdien på teknologien vi har oppfunnet, bidratt med og delt med produsenter av mobile enheter gjennom lisensieringsprogrammet vårt.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse