Energous jobber med ekte trådløs lading, dog spørs det om Apple kommer til å bruke teknologien.
Energous jobber med ekte trådløs lading, dog spørs det om Apple kommer til å bruke teknologien.

Annonse


Rapporter legger en demper på «ekte» trådløs lading i iPhone 8

I lang tid har det vært spekulert at Apple jobber med trådløs fjernlading som kan lade en iPhone uten at den er i kontakt med noe.

Hevder at de går for induktiv lading
Ifølge nye rapporter kan denne teknologien komme for tidlig på iPhone 8, eller at Apple rett og slett dropper den helt. Valget vil i stedet falle på induktiv lading slik som andre smarttelefonprodusenter gjør. Det vil si at telefonen må være i kontakt med en overflate for å kunne lade. Tilbake i 2012 lanserte Nokia Lumia 920 med støtte for slik ladeteknologi.

Copperfield Research, et dekknavn for en ukjent gruppe med finansanalytikere, bygger påstanden sin på at Apple har søkt om 16 forskjellige patenter for ulike former for induktiv lading. Dog er det ikke alltid at patenter blir virkelige produkter.

Bekymret over stråling
Samtidig har selskapets leverandør av de induktive ladebrikkene som brukse i Apple Watch, uttalt at det er tydelige beviser for at Apple jobber med en tilpasset induktiv ladeløsning for iPhone.

Annonse
For det tredje argumenter Apple i en av sine patentsøknader selv mot en RF-ladeløsning. Selskapet mener blant annet at denne ladeløsningen kan utgjøre en strålefare for både mennesker og dyr. I tillegg mener de at den er svært lite effektiv.

Energous er et av selskapene som jobber med RF-lading. De er tidligere blitt koblet opp med Apple, men så langt har ikke det angivelige samarbeid blitt offisielt bekreftet. Senest under CES som gikk av stabelen tidligere denne måneden, hintet Energous sterkt til at de samarbeider med Apple.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse