MacBook Pro kan få Kaby Lake i løpet av året.
MacBook Pro kan få Kaby Lake i løpet av året.

Annonse


– De heftigste MacBook Pro-modellene kommer i år

Ifølge analytikeren Ming-Chi Kuo i KGI Securities må du vente til høsten før de virkelig kraftige MacBookene kommer.

32 GB minne og Kaby Lake
Etter flere år uten oppgradering, lanserte Apple nye bærbare PC-er mot slutten av fjoråret. Blant nyhetene var blant annet en berøringsstripe, kalt «Touch Bar». Ettersom MacBook Pro ofte markedsføres mot de profesjonelle, var det manglet som stusset over mangelen på 32 GB minne.

I et notat sendt til investorer, skriver Kuo at MacBook Pro 15 kommer i konfigurasjoner med 32 GB minne i løpet av året. Analytikeren uttalte også i starten av november er at Apple planlegger en minneoppgradering i løpet av 2017. Apples Phil Schiller nevnte batteritid som hovedårsaken til at de nyeste Pro-modellene ikke kan konfigureres med 32 GB minne.

I tillegg blir samtlige maskiner i den nye Pro-serien oppgradert med Kaby Lake-prosessorene.  Den minste modellen, MacBook 12, får støtte for opptil 16 GB minne, hevder analytikeren.

Annonse
Et svakt 2016
Han skriver også at uforutsette forsinkelser i produksjonen var en av årsaken til at MacBookene gjorde det svært dårlig i 2016 sammenlignet med året før. Ifølge Gartner gjorde Apple det svakest av de fem øverste PC-produsentene med en årlig nedgang på 8,7 prosent.

Kuo tror at 2017 blir et mye bedre år på PC-fronten for Apple.

Vi testet MacBook Pro 13″: Uinspirert og nesten bra nok til prisen.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse