Tony Fadell trodde han hadde mistet en iPhone-prototype.
Tony Fadell trodde han hadde mistet en iPhone-prototype.

Annonse


– Jeg var helt svett

I går var det ti år siden den offisielle debuten til Apple iPhone.

Trodde den var borte
Personligheter som Tim Cook og Phil Schiller har uttalt seg om jubileetdet har også vår egen redaktør – og under et intervju med BBC delte Tony Fadell, ofte kjent som «iPod-ens far», historien om da han trodde han hadde mistet en tidlig prototype.

Under en reise ble plutselig Fadells prototype borte vekk. Steve Jobs hadde tidligere fortalt Fadell at dem som lekket informasjon om iPhone, fikk fyken. Med det i tankene lette han og flere andre, som ikke visste hva de så etter, etter mobilen. To timer tok det å finne den.

– Steve hadde uttrykkelig fortalt meg at det var en topphemmelighet. Han sa han kom til å sparke den som røpet informasjon om den. Jeg svettet som bare det. Jeg gikk gjennom ethvert scenario for hva som kunne ha skjedd, forteller han til BBC og avslører hvor den ble funnet:

Annonse


– Den hadde falt ut av lommen og hadde satt seg fast mellom setene!

Lekket iPod-design
Videre forteller den tidligere Apple-ansatte om iPhone-lekkasjen som dukket opp forrige uke, inspirert av klikkehjulet til iPod.

– Vi gjorde den om til en roterende telefon fra sekstitallet. Vi tenkte: dette funker ikke! Den er for vanskelig å bruke, sier han til BBC.

Dette var på rundt samme tidspunkt som Apple forsket på en Mac med berøringsskjerm. Jobs viste frem prototypen da Fadell delte sine ideer om en iPhone.

– De hadde jobbet med dette i all hemmelighet. Den var på størrelse med et bordtennisbord. Steve viste meg den og sa: jeg ønsker å ta det og putte det i en iPod. Vi trengte tusenvis av personer il å jobbe med dette samtidig for at det skulle falle sammen til lansering. Og deretter hadde vi kun seks måneder på oss til å levere det. Vi klarte det, selvsagt, men det var ikke lett.

Mer om Fadells iPhone-betraktninger kan du lese i kildelenken.

 

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse