Flere spekulerer i at det kommer tre nye iPad-modeller i 2017.
Flere spekulerer i at det kommer tre nye iPad-modeller i 2017.

Annonse


Troverdig analytiker hevder det snart kommer tre nye iPad-er

Ifølge rapporter fra den troverdige analytikeren Ming-Chi Kuo ved KGI Securities planlegger Apple å lansere tre nye iPad-modeller i årets andre kvartal.

Tre nye modeller
Modellene hevdes å komme i skjermstørrelser på 9,7, 10–10,5 og 12,9 tommer. Sistnevnte hevdes å være en direkte oppfølger til den første iPad Pro-en som ble lansert høsten 2015.

En ny utgave på 10–10,5 tommer er, ifølge Kuo, en toppmodell med en mye mindre ramme. Det finnes allerede en iPad Pro på 9,7 tommer. Kuo mener at den nye vil bli en rimeligere utgave og ha spesifikasjoner deretter.

De to største iPad-ene vil drives av en A10X-brikke mens 9,7-tommeren kjører på en litt mindre kraftig A9, hevder Kuo.

Annonse


Tror fortsatt på nedgang
Analytikeren tror dette vil bremse salgsnedgangen til iPad-serien:

«Selv om vi forventer at salget av iPad vil falle også i 2017, forventer vi at nedgangen vil være på rundt ti prosent sammenlignet med 2016s rundt 20 prosent, gitt at 10–10,5-modellen ser større forespørsler fra bedriftsmarkedet mens den rimeligere 9,7-modellen bidrar større og har rundt 50–60 prosent av den totale andelen av iPad-er», står det i en ny rapport fra KGI-analytikeren.

De seneste ryktene stemmer godt overens med dem som dukket opp i oktober i fjor. Også den gang hevdet KGI i tillegg til Macotakara at det vil komme tre nye iPad-er i 2017.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse