Det er flere spennende nyheter i den lekkede Windows 10-utgaven.
Det er flere spennende nyheter i den lekkede Windows 10-utgaven.

Annonse


Her er nyhetene i den lekkede Windows 10-testversjonen

I går skrev vi om testversjonen av Windows 10 som hadde lekket til nett i løpet av julehelgen.

Flere nyheter
Den Microsoft-fokuserte nettsiden Windows Central har gravd ytterligere i denne denne utgaven med versjonnummer 14997 på jakt etter skjulte nyheter, og de fant en del.

Etter installasjon-prosess: Microsoft ønsker å gjøre førstegangsopplevelsen bedre. I den nye «out-of-the-box experience» (OOBE) er det enklere steg og man kan bruke stemmekommandoer med Cortana (i de landene hun støtter).

Startmenyen: I denne testversjonen har startmenyen et mystisk kaffekoppikon øverst til høyre. Windows Central skriver at det ikke skjer noe når man klikker på det og at det muligens er snakk om en plassholder.

Annonse


I tillegg er det nå mulig å opprette mapper for apper som som man er kjent med i iOS og Android. Det er for så vidt allerede mulig i Windows 10 Mobile.

Deling: Det ser også ut til at Microsoft jobber med endringer for dele-menyen. Tidligere har denne åpnet seg i høyre i vinduet, i 14997 er dette erstattet med et sprettoppvindu.

Innstillinger: Også her er det blitt gjort endringer i form av en dedikert seksjon for apper. På det nåværende tidspunktet inneholder denne seksjonen ingen nyheter, men består av app-relaterte innstillinger som er blitt flyttet fra andre undermenyer,

Enheter: Under Innstillinger – System – Enheter er det blitt lettere å sette skjermoppløsningen  uten at man trenger å hoppe mellom forskjellige skjermer.

Den kanskje mest interessante nyheten under System er nyheten blålysfilter. Når den er aktivert, vil Windows 10 redusere mengden med blått lys som slippes ut fra skjermen. Liknende teknologi finner vi også i Android, nyere iOS og også Windows-appen f.lux.

Hurtigtilgang til denne innstillingen er også å se i handlingssenteret.

Personalisering: På nåværende tidspunkt, er det ikke mye man kan tilpasse i Windows 10 14997 – dog kommer det flere nye valgmuligheter i Creators Update – men Windows 10 lagrer nå de fem siste fargene du har brukt.

Man kan også tilpasse temaene direkte fra Innstillinger-appen. Her kan man velge ting som bakgrunn, farge, lyder og musepeker.

Windows Update: Det ser også ut til at man i Creators Update kan pause oppdateringer fra å bli installert på enheten, i opptil 35 dager. Merk at denne lekkasjen er en Enterprise-utgave og det er mulig at flere av funksjonene er begrenset til denne.

Ytterligere nyheter og skjermbilder fra Windows 10 14997 kan du se i kildelenken.

 

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse