People Tab er en av nyhetene som kommer i Windows 10 Creators Update.
People Tab er en av nyhetene som kommer i Windows 10 Creators Update.

Annonse


Dette er Windows 10-nyhetene Microsoft ikke nevnte

Windows 10-oppdateringen «Creators Update» kom litt i skyggen av Surface Studio under Microsoft-lanseringen onsdag denne uken.

Kreativ oppdatering
Men det betyr ikke at det ikke er spennende ting på vei, tvert imot. Microsoft hadde et stort fokus på 3D og kreativitet under demonstrasjonen, men de har også andre ting på lur.

Thurrott.com har kommet over en rekke spennende nyheter.

Handlingssenteret:
Microsoft gjør flere endringer på denne fronten, men den største nyheten her er at volum og lysstyrke kan reguleres direkte i Handlingssenteret.

Annonse


Tilpassing av uthevingsfarge:
I nyeste Windows 10 kan man velge mellom 48 forhåndsvalgte uthevingsfarger, men i «Creators Update» kan man selv tilpasse fargene. Man får også en forhåndstitt på hvordan en bestemt farge vil bli seendes ut i Windows.

Windows-temaer i Store:
Med Windows 7 lanserte Microsoft spesielle temaer man kan laste ned og installere. Dette er fortsatt til stede i Windows 8 og 10, men man må fortsatt besøke denne nettsiden for å finne nye.

I «Creators Update» blir det mulig å kjøpe og laste ned temaer direkte fra Windows Store. Thurrott nevner samlinger som Minecraft og League of Legends. Temaene kan muligens også synkroniseres med Xbox One.

Personer-fanen
Dette var faktisk noe Microsoft viste frem på onsdag, men det er uansett med. I «Creators Update» kan man legge til favorittpersoner på oppgavelinjen og sende filer og meldinger til dem (e-post og Skype) kun ved å dra og slippe filen.

Groove music maker
De som fulgte ekstra godt med på Microsofts presentasjon, fikk kanskje med seg Groove music maker som ble vist frem i en videosnutt.

Kort fortalt ser det ut som en enkel app for å lage musikk som Apples GarageBand, men den er ikke like avansert.

Flere av Windows 10-nyhetene og bilder kan du se i kildelenken. Oppdateringen er ventet til våren 2017.

 

Kilde:
Thurrott