Uber er pent nødt til å parkere de selvkjørende bilene i California.
Uber er pent nødt til å parkere de selvkjørende bilene i California.

Annonse


Uber parkerer sine selvkjørende biler i California

Uber har fjernet de selvkjørende bilene fra veiene i California etter at delstatens Department of Motor Vehicles (DMV) har inndratt registreringen til bilene.

Gir ikke opp
Totalt 16 biler er parkert og hendelsen kommer i kjølvannet av at persontransporttjenesten nektet å stanse testingen og å søke om tillatelse for å teste bilparken sin i California.

– Vi er på utkikk etter hvor vi kan plassere ut disse bilene, men vi er 100 prosent forpliktet til California og kommer til å doble innsatsen for å utvikle regler som fungerer på tvers av delstater, uttaler en talsperson fra selskapet.

Oppfordrer dem til å søke
En inndragelse av registreringene gjør at Uber ikke lovlig kan bruke sine biler i delstaten, men de vil igjen få muligheten så fort de har innhentet tillatelse, melder Californias Department of Motor Vehicles.

Annonse


I et brev til Ubers Davis White, skriver Jean Shiomoto i California DMV at de står klare til å samarbeide med Uber og at søknaden om å teste autonome kjøretøy er enkel og kortfattet. Han har også vedlagt en lenke til nettsøknaden og informerer om at de er klare til å behandle den så fort som mulig.

Ifølge Uber faller ikke deres førerløse bilflåte under kategorien som trenger å søke om tillatelse for testing.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse