Ikke så selvkjørende likevel. Uber mener de selvkjørende bilene deres fungerer mer som Teslas autopilot.
Ikke så selvkjørende likevel. Uber mener de selvkjørende bilene deres fungerer mer som Teslas autopilot.

Annonse


Uber nekter å stanse testing av selvkjørende biler i San Francisco

Uber tester for tiden selvkjørende biler i San Francisco, men har fått beskjed om at de trenger tillatelse for testingen av Californias samferdselsdepartement.

Mer som Tesla
Dette mener Uber at de ikke trenger, og sammenlikner i stedet de selvkjørende bilene sine med Teslas autopilot – siden det sitter en sjåfør i bilen som er klar til å ta over på et øyeblikks varsel.

Selv om bilene deres kalles “selvkjørende,” er det ikke mulig å kjøre bilen uten et menneske i førersetet, sier selskapet til Business Insider.

Uber hevder med andre ord at de “selvkjørende” bilene deres har et avansert fører-assisterende system, og at bilene ikke er fullstendig autonome.

Annonse


Vil ta til retten
Brevet om at Uber trenger tillatelse kom bare timer etter at Uber begynte testingen i San Francisco, der de har planer om kjøre med et dusin selvkjørende biler etter hvert. DMV, eller Californias samferdselsdepartement, krevde med én gang at de trenger tillatelse, mens selskapet selv sier til Business Insider at de overhode ikke har planer om å søke en lisens.

DMV i California sier nå at de vil ta til retten hvis ikke Uber stanser testingen umiddelbart:

– Hadde Uber skaffet seg en tillatelse for å teste autonome kjøretøy før de begynte, hadde vi tillat det, sier DMV til Business Insider – Hvis Uber ikke umiddelbart bekrefter at de vil stanse kjøringen og å søke etter en testingstillatelse, vil DMV igangsette rettslige trekk, sier de videre.

Uber på sin side sammenlikner seg selv med Tesla og nekter å søke tillatelse.

– Når vi ser på hvordan Teslas kjøretøy operer, mener vi at vi operer på akkurat samme måte, sier Anthony Levandowski, visepresident for avanserte teknologier i Uber.

Kilde
Business Insider

Annonse