Denne Reddit-brukeren oppgraderte en åtte år gammel Mac Pro.
Denne Reddit-brukeren oppgraderte en åtte år gammel Mac Pro.

Annonse


Slik oppgraderte han åtte år gammel Mac Pro til å bli like kjapp som en iMac 5K

Ifølge MacRumors «Buyer’s Guide» er det 1097 dager siden Apple oppgraderte Mac Pro, og det er enda lenger siden denne Reddit-brukeren kjøpte sin modell.

Oppgraderte en åtte år gammel Mac Pro
På Reddit skriver brukeren Luminair at han har forvandlet en åtte år gammel Mac Pro til å bli like kjapp som en iMac 5K. PC-en fikk han fra noen som skulle skrote den.

«Den er like rask som 5K iMac-en når det kommer til dagligdagse oppgaver, og mye raskere når det gjelder oppgaver som utnytter prosessoren», skriver Luminair.

Spesifikasjoner:

Annonse


  • Mac Pro 4.1 som nå kjører 5.1 og macOS Sierra.
  • Dual Xeon X5690 3,46 GHz.
  • 512 GB SSD fra Samsung.
  • 3 TB harddisk.
  • Oppgradert Bluetooth-kort med støtte for Handoff/AirDrop.
  • USB 3.0 PCIE-kort.
  • NVIDIA GTX 970.

Les også: Tim Cook lover «utrolige» nye Mac-er.

Er blitt dyrere
Den nyeste Mac Pro ble tilgjengelig her til lands 18. desember i 2013 i to konfigurasjoner. En med firekjerners Intel Xeon E5-prosessor, 12 GB minne og 256 GB SSD til 25 990 kroner. Toppmodellen ble lansert med en sekskjerners Intel Xeon E5-prosessor, 16 GB minne og 256 GB SSD-lagring. Prisen den gang lå på 34 990 kroner.

Begge modellene er fortsatt til salgs og koster nå henholdsvis 33 990 og 44 990 kroner.

John Kheit, skribent i The Mac Observer, uttalte i fjor høst at Apple har vært dårlig på å oppdatere alt annet en prisen. Den gang anbefalte han å kjøpe en Mac Pro fra 2010 og oppgradere den i stedet for den nyeste modellen.

– Stakkars brukere av Mac-søppelbøtte (som Mac Pro blir kalt) har vært nødt til å leve som dyr med et rottereir av eksterne disker, kabler, PCI-kasser (fordi folk fortsatt trenger utvidelseskort) – alle disse tingene er store og klumpete, klaget Mac-skribenten den gang.

Ifølge Luminair kostet oppgraderingene han gjorde rundt 1000 dollar, omtrent 8700 kroner med dagens kurs.

 

Kilde:
Reddit