Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne Reddit-brukeren oppgraderte en åtte år gammel Mac Pro. (Ill.: Apple)

Slik oppgraderte han åtte år gammel Mac Pro til å bli like kjapp som en iMac 5K

Kostet ikke mer enn 1000 dollar.

Ifølge MacRumors «Buyer’s Guide» er det 1097 dager siden Apple oppgraderte Mac Pro, og det er enda lenger siden denne Reddit-brukeren kjøpte sin modell.

Oppgraderte en åtte år gammel Mac Pro
På Reddit skriver brukeren Luminair at han har forvandlet en åtte år gammel Mac Pro til å bli like kjapp som en iMac 5K. PC-en fikk han fra noen som skulle skrote den.

«Den er like rask som 5K iMac-en når det kommer til dagligdagse oppgaver, og mye raskere når det gjelder oppgaver som utnytter prosessoren», skriver Luminair.

Spesifikasjoner:

  • Mac Pro 4.1 som nå kjører 5.1 og macOS Sierra.
  • Dual Xeon X5690 3,46 GHz.
  • 512 GB SSD fra Samsung.
  • 3 TB harddisk.
  • Oppgradert Bluetooth-kort med støtte for Handoff/AirDrop.
  • USB 3.0 PCIE-kort.
  • NVIDIA GTX 970.

Les også: Tim Cook lover «utrolige» nye Mac-er.

Er blitt dyrere
Den nyeste Mac Pro ble tilgjengelig her til lands 18. desember i 2013 i to konfigurasjoner. En med firekjerners Intel Xeon E5-prosessor, 12 GB minne og 256 GB SSD til 25 990 kroner. Toppmodellen ble lansert med en sekskjerners Intel Xeon E5-prosessor, 16 GB minne og 256 GB SSD-lagring. Prisen den gang lå på 34 990 kroner.

Begge modellene er fortsatt til salgs og koster nå henholdsvis 33 990 og 44 990 kroner.

John Kheit, skribent i The Mac Observer, uttalte i fjor høst at Apple har vært dårlig på å oppdatere alt annet en prisen. Den gang anbefalte han å kjøpe en Mac Pro fra 2010 og oppgradere den i stedet for den nyeste modellen.

– Stakkars brukere av Mac-søppelbøtte (som Mac Pro blir kalt) har vært nødt til å leve som dyr med et rottereir av eksterne disker, kabler, PCI-kasser (fordi folk fortsatt trenger utvidelseskort) – alle disse tingene er store og klumpete, klaget Mac-skribenten den gang.

Ifølge Luminair kostet oppgraderingene han gjorde rundt 1000 dollar, omtrent 8700 kroner med dagens kurs.

 

Kilde:
Reddit

Stikkord: Apple, MacPro