Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fra og med i morgen kan Apples nye Mac Pro bestilles, men om den kan leveres innen julaften, det vet vi ikke. (Ill.: Apple)

Nå kan du bestille Mac Pro

Her er prisene og mulighetene.

Fra og med torsdag 19. desember kan du bestille Mac Pro fra Apples norske nettbutikk.

– Felles kjølekjerne
Det avslører selskapet i en pressmelding: 
«Nye Mac Pro er utviklet rundt en nyskapende felles kjølekjerne og har uovertruffen ytelse i et aluminiumskabinett som er bare 25 cm høyt og har en åttendedel av volumet til den forrige utgaven. 

Mac Pro har Intel Xeon-prosessorer med fire, seks, åtte eller tolv kjerner med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,9 GHz og to AMD FirePro-grafikkprosessorer i arbeidsstasjonsklassen som leverer opptil åtte ganger så god grafikkytelse som forrige generasjon Mac Pro».

Har PCI-e-lagring
Mac Pro er designet for profesjonelle brukere, som ofte jobber i film- og design-bransjen – derfor har den også mange Thunderbolt 2-porter med mye båndbredde:

«PCIe-basert flashlagring gir sekvensiell lesehastighet som er opptil ti ganger raskere enn på vanlige stasjonære harddisker, og ECC DDR3 gir nye Mac Pro opptil 60GBps minnebåndbredde for sømløs redigering av 4K-video i full oppløsning samtidig som effekter rendres i bakgrunnen.

Med hele seks Thunderbolt 2-porter, hver med opptil 20 Gbps minnebåndbredde per enhet, introduserer nye Mac Pro utvidelsesmuligheter det ikke finnes maken til, med støtte for opptil 36 tilleggsenheter med høy ytelse, inkludert de nyeste 4K-skjermene.»

Spesifikasjoner og priser
«Mac Pro kan fås med en 3,7 GHz firekjerners Intel Xeon E5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,9 GHz, to AMD FirePro D300-grafikkprosessorer med 2 GB VRAM hver, 12 GB minne og 256 GB PCIe-basert flashlagring fra NOK 25 990 inkl. mva.»

Eller med:

* «3,5 GHz sekskjerners Intel Xeon E5-prosessor med Turbo Boost-hastigheter på opptil 3,9 GHz, to AMD FirePro D500-grafikkprosessorer med 3 GB VRAM hver, 16 GB minne og 256 GB PCIe-basert flashlagring fra NOK 34 990».
 

«Konfigurasjonsmulighetene inkluderer raskere åtte- eller tolvkjerners Intel Xeon E5-prosessorer, AMD FirePro D700-grafikkprosessorer med 6 GB VRAM, opptil 64 GB minne og opptil 1 TB med PCIe-basert flashlagring.»

Kilde:
Apple pressemelding

Stikkord: Apple, mac pro