Prosessoren som sitter i Macbook Pro er over ett år gammel.
Prosessoren som sitter i Macbook Pro er over ett år gammel.

Annonse


Derfor bruker Apple og Microsoft gamle prosessorer

Dagen etter at Microsoft oppdaterte Surface og lanserte Surface Studio kom Apple på torsdag endelig ut med nye Macbook Pro – og alle maskinene bruker Skylake-prosessorer.

Skylake ble lansert 5. august 2015, og er dermed godt over ett år gammel, mens Kaby Lake tilbyr både bedre ytelse og lavere energiforbruk. Så hvorfor bruke en såpass gammel prosessor?

Kom ikke ut i tide
Svaret er at Kaby Lake, som kom på den 30. august 2016, ikke kom tidlig nok til å kunne testes og utkjøres i tide for lanseringene – og i noen tilfeller finnes ikke prosessoren Apple og Microsoft ønsket seg.

Ifølge Gizmodo gjelder dette spesielt 15-tommeren fra Apple, som bruker en firekjernet i7-prosessor som rett og slett ikke er laget enda i Kaby Lake-format fra Intel.

Annonse


Detsamme gjelder for Surface Book – som også bruker en Skylake i7-prosessor fra Intel.

Det vil si at disse maskinene faktisk bruker den raskeste tilgjengelige prosessoren – Skylakes i7-versjon.

Tar tid å utvilke maskinvare
Når det kommer til de andre prosessorene i Kaby Lake-familien er forklaringen at de rett og slett kom ut for sent.

Det tar tid å utvikle og teste maskinvare som dette, heter det, og selv om prosssorene i Kaby Lake-familien bruker samme tilkobling til maskinen og kan byttes ut uten problemer i designfasen, er svaret at de begynte å designe disse enhetene lenge før Kaby Lake var på trappene fra Intel.

Dette gjelder for øvrig også grafikkbrikken i Microsoft Surface Studio, som bruker en GTX 980 GPU med den samme unnskyldningen; at designprosessen begynte før lanseringen av Pascals 1080-serie.

Dermed ble det rett og slett ikke tid til den utførlige produkttestingen som forventes av slike maskiner, og som vi lærte av Samsung er testing en god ting.

Kilde
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse