Annonse


Her er Intels nye Skylake spill CPU-er

Intel starter Skylake-festen med to helt nye Core i5 og i7 14 nm-brikker.

Les også: Nå vet vi hvor mye råere Intels nye CPU-er blir.

Oppdatert, 17:20:

Pålitelige AnandTech har allerede testet de nye CPU-ene. Skylake-CPUene liker overklokking da de ikke hadde noen problemer med å klokke dem komfortabelt til 4,5 GHz.

Annonse


Om ytelsen:

«Med standardklokkefrekvens er i7-6700K i snitt 37 prosent kjappere enn Sandy Bridge i CPU-tester, 19 prosent kjappere enn i7-4770K og 5 prosent kjappere enn Devil’s Canyon-baserte i7-4790K.»

Sjette generasjon Core-CPU-er
De to nye CPU-ene har navnene Core i7 6700K og Core i5-6600K. Det er ikke overrasskende at enkeltstående CPU-er til stasjonære lanseres først i serien med nye Skylake-prosessorer, da det tar mer tid å integrere dem i mindre bærbare og andre dingser.

De nye CPU-ene støtter Intels Z170-brikkesett, og er ikke låste slik at du kan overklokke dem herfra til månen.

Dessuten støtter de DDR4-minne og har opp til 4 kjerner som kjører på 4GHz – det uten Turbo aktivert.

Rett under og over 3000 kroner
Vi har ikke fått tilsendt norsk lanseringsinfo, men ser på Prisjakt at i7-modellen koster 3590 kronerDen noe svakere og billigere i5-varianten er priset til 2590 kroner.

Intel har allerede varslet på Gamescom, der de brukte anledningen til å avduke CPU-ene, at Asrock, Asus, EVGA, Gigabyte, MSI og Supermicro er med fra starten med nye hovedkort.

Laptop-CPU senere i år
Andre Intel-teknologier 
selskapet skryter av er støttet er Thunderbolt 3 og støtte for selskapets nyeste SSD-er (blant annet 800GB store Intel SSD 750).

En ikke låst Intel Skylake K-serie CPU til kjappe spilllaptoper lanseres senere i år.

 

Kilde:
Intel

Annonse