Tyskland ber Facebook slutte WhatsApp-sporingen.
Tyskland ber Facebook slutte WhatsApp-sporingen.

Annonse


Tyskland beordrer Facebook til å slutte å spore WhatsApp-brukerne

Forrige måned annonserte Facebook endringer for lynmeldingsappen WhatsApp.

Oppdatert 28. september klokken 13.15:

«Facebook følger lovene til EU for databeskyttelse. Vi kommer til å anke denne avgjørelsen og vil samarbeide med Hamburg DPA i et forsøk på å besvare deres spørsmål og løse eventuelle bekymringer», skriver en talsperson fra Facebook i en e-post til ITavisen.

Tyskerne ut mot sporing
Endringene innebærer at Facebook vil innhente informasjon fra WhatsApp-brukerne for å levere målrettet reklame til dem.

Annonse
Britiske myndigheter har allerede uttalt at de vil etterforske om selskapene overholder lovverket med denne endringer, og nå er det Tyskland som går sterk ut mot endringen.

Hamburg Commissioner for Data Protection and Freedom of Information, Johannes Caspar, omtaler avtalen som «et brudd på nasjonal personlovgivning» og ber Facebook om å slette all informasjon som allerede er delt fra WhatsApp.

Les også: Slik hindrer du WhatsApp i å dele dine data med Facebook.

Ber dem slette alle data som allerede er delt
Kommisjonæren er bekymret for at Facebook fremover vil innhente data mer omfattende enn de har gjort tidligere som inkluderer WhatsApp-brukere som ikke har Facebook-konto.

«Denne administrative ordren beskytter data til rundt 35 millioner WhatsApp-brukere i Tyskland. Det må være deres avgjørelse om de ønsker å koble deres konto med Facebook. Derfor er Facebook nødt til å spørre om tillatelse på forhånd. Dette har ikke forekommet», heter det i en uttalelse fra Caspar.

Facebook har så langt ikke uttalt seg i saken.

 

Kilder:
The Verge,
The New York Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse