WhatsApp blir etterforsket i Storbritannia.
WhatsApp blir etterforsket i Storbritannia.

Annonse


Britene vil etterforske WhatsApp/Facebook-deling

Elizabeth Denham, i Information Commissioner’s Office (ICO) i Storbritannia, uttaler at de vil etterforske de nylige endringene som er gjort i WhatsApps brukervilkår.

Etterforskes
De nye brukervilkårene innebærer at det vil bli mer deling mellom WhatsApp, Facebook og andre Facebook-eide selskaper, og ICO ønsker å finne ut om de fortsatt overholder retningslinjene til «Data Protection Act».

«Vår rolle er å dra til side gardinene på slike ting som dette og sørge for at selskaper fortsetter å være åpne med allmennheten om hvordan deres personlige data blir delt, og beskytte forbrukerne ved å sørge for at loven blir overholdt», heter det i en uttalelse fra Denham.

Hun legger til at selskaper ikke behøver å underrette ICO om endringer, men at de må følge lovene for databeskyttelse:

Annonse


«Vi har blitt informert om endringene. Organisasjoner trenger ikke å gå godkjenning fra ICO for å endre deres tilnærming, men de er nødt til å holde seg innenfor lovene for databeskyttelse.»

Må følge «Data Protection Act»
Det var torsdag forrige uke at WhatsApp annonserte endringer til tjenesten som blant annet innebærer at de vil dele enkelte brukerdata med Facebook.

Dataene det gjelder er telefonnummer, profilnavn og -bilde, påloggetstatus, statusmelding og sist sett-status. Innholdet i meldingene blir ikke delt.

Her kan du lese hvordan du stopper WhatsApp fra å dele informasjonen din med Facebook.

Information Commissioner’s Office er en uavhengig myndighet i Storbritannia og jobber blant annet med personvern for privatpersoner. Selskaper som bryter «Data Protection Act» kan bli bøtelagt med 500 000 britiske pund, rundt 5,4 millioner kroner.

 

Kilder:
BBC,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse