Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik kunne Uncharted 4 sett ut med en bildefrekvens på 60 bilder i sekunder. (Ill.: Sony Interactive Entertainment)

Så heftig er Uncharted 4 med 60 bilder i sekundet

Spill: Slik trikset de for å få det mulig.

«Hva om Uncharted 4 kjørte 1080p og 60 bilder per sekund på PS4 Pro», var spørsmålet Digital Foundry stilte seg før de satte i gang med dette prosjektet.

Uncharted 4 i 60
Sonys eksklusive spillserie ble avsluttet med Uncharted 4 i mai og selv om spillet er svært vakkert, er det flere som sukker over bildefrekvensen som er på 30 bilder per sekund. Dette skyldes selvsagt begrensinger i maskinvaren, men PS4 Pro – hvis grafikkprosessor er 2,3 ganger kraftigere enn standard PS4 – bør kunne klare 60 bilder i sekundet uten problemer.

Digital Foundry har lagt ut en ny video som viser hvordan spillet kunne ha sett ut med en bildefrekvens på 60. Merk at opptaket ikke er gjort i sanntid og at de heller ikke har hatt tilgang til en PlayStation 4 Pro-konsoll.

Spilltest: Uncharted 4 er fantastisk, men langt fra perfekt.

Slik gjorde de det
For å få til dette har Digital Foundry gjort følgende (etter tips fra en leser): Rundt om i spillet kan man kjøpe diverse bonuser. Én av dem er en modus som viser spillet i sakte film.

Bildefrekvensen er fortsatt den samme, 30 bilder i sekundet, og å øke farten på avspillingen med 200 prosent gir inntrykk av at spillet kjører med en bildefrekvens på 60.

Uncharted 4 kommer til PlayStation 4 Pro i en oppusset utgave som kjører ved en høyere oppløsning og har støtte for HDR. Dog er fortsatt bildefrekvensen låst til 30 bilder per sekund.

 

Kilde:
Eurogamer

Stikkord: playstation, Spill, uncharted