Hopp til navigasjon Hopp til innhold
"Verdens tynneste" er nå en tittel Acer kan smykke seg med. (Ill.: Acer)

Ta et steg tilbake HP, her er verdens tynneste bærbare

Acer inntar tronen med en maskin som er under én centimeter tykk.

Det er HP har hatt tittelen verdens tynneste siden de lanserte Spectre tidligere i år. Men nå tilhører den tittelen Acer.

Switft 7
Det er den nye Switft serien til Acer som kommer med bærbare maskiner med en tykkelse på under 1 cm.

Aluminum
Swift 7 har et unibody chassis i aluminium med svart og gull design. Tykkelsen er på 9,98mm, sammenlignet med 10,4mm som Spectre tok tronen med.

Vekten skal være 1.1 kilo og den har en 13.3 tommer IPS skjerm som skal gi Full HD i 1920×1080. Skjermen har også fått en beskyttelse mot riper med Corning Gorilla Glass.

Kaby Lake
Som seg hør og bør leveres maskinene med 7.generasjon Intel i5 prosessorer. En 256 GB SSD og 8GM RAM er også pakket inn i den svært tynne maskinen.

Les også: Vi mener mye om denne maskinen og det er ikke uten grunn

Godt batteri
Acer sier at kjøpere av maskinen kan forvente seg opp til 9 timer batteritid fra enheten, hva den faktiske batteritiden blir må vi nok vente å se. Men alt i alt ser dette lovende ut.

Flere modeller
Swift 7 er den dyreste modellen i serien, mens Swift 5 lanseres med i7, 512GB SSD og 8 GB RAM til en pris rundt 6500.  Switft 3 på sin side er nesten dobbelt så tykk som Switft 7. Switft 1 er ment å være det billige alternativet i porteføljen.

Swift 7 skal komme i oktober i USA og prisen starter på omtrent 8400 kroner, i Europa skal prisen ligge litt over 10 000 kroner.

Kilde:
Neowin

Stikkord: acer, hp, ifa16, Swift7