– Det kommer laptoper som er tynnere enn én cm

HP Spectre er den tynneste bærbare PC-en på markedet. Det spørs hvor lenge den beholder den tittelen.
HP Spectre er den tynneste bærbare PC-en på markedet. Det spørs hvor lenge den beholder den tittelen.

Etter lang tid med spekulasjoner, har Intel offisielt avduket Intel Core Kaby lake.

Syvende generasjon Intel Core
Dette er den syvende generasjonen Core-prosessor og kan ses på som en mindre overgang fra Skylake til Cannonlake som forventes til neste år.

Som Skylake, kjører Kaby Lake på en 14 nanometereteknologi med forbedringer til strømbruk og effektivitet. Cannonlake med 10 nanometer kan bli den virkelig store oppgraderingen.

Annonse

Intel uttaler at Kaby Lake-prosessorene er ti ganger mer strømeffektive (ytelse per watt) enn første generasjon Core-prosessorer. Til sammenligning er Skylake åtte ganger mer strømeffektiv. Basert på selskapets egne tester leverer Kaby Lake 12 prosent raskere ytelse når det gjelder produktivitet og 10 prosent bedre ytelse ved surfing sammenlignet med Skylake.

MacBook Pro + Kaby Lake?
I forbindelse med annonseringen forteller Intel at det vil bli lansert bærbare PC-er som er «tynnere enn 10 millimeter», det er enda tynnere enn den imponerende HP Spectre som er 10,4 millimeter tykk.

De første leveransene av PC-er med Kaby Lake vil starte allerede i september og vil komme jevnt og trutt mot slutten av året.

Apple er en av produsentene som stod over Skylake helt og vil ifølge rapportene stå klare med Kaby Lake-baserte MacBooker senere i høst.

Microsoft Surface Pro 4 og Book har opplevd flere problemer med batteritiden, og det hevdes at Skylake var store deler av årsaken til det.

 

Kilder:
The Verge,
Intel

Annonse
Annonse