Facebook uttaler at de vil omgå verktøy som blokkerer annonser.
Facebook uttaler at de vil omgå verktøy som blokkerer annonser.

Annonse


Snart hjelper det ikke om du har annonseblokkerer

Det sosiale nettverket Facebook er gratis å bruke for medlemmene, og selskapet selger annonser for å holde hjulene godt i gang.

Vil omgå verktøy som blokkerer annonser
Det er ikke alle som er like begeistret for å se disse annonsene og benytter seg av ulike verktøy som blokkerer disse.

Nå forteller Facebook at de har modifisert den digitale signaturen for annonser som vises på nettsiden – noe som innebærer at samtlige som bruker siden, vil se annonser. Uansett.

Les også: Her kan du slette Facebook-reklamen.

Annonse


Det handler om prinsipp
Under et intervju med Wall Street Journal forteller Facebooks Andrew Bosworth, visepresident for selskapets annonseplattform, at det handler om prinsipp:

– Facebook er støttet av annonser. Annonser er en del av Facebook-opplevelsen, de er ikke noe man kan legge til. Dette er ikke motivert av beholdningen, det er ikke en mulighet fra Facebook sett fra det perspektivet. Vi gjør dette mer ut av prinsipp. Vi ønsker å lede debatten rundt dette.

Sporer alle
Selskapet håper nå at deres løsning vil gjøre det for dyrt og tidkrevende til at utviklere som driver med annonseblokkerere, vil kunne fikse det.

Tidligere i år annonserte de at de planlegger å vise annonser til samtlige på nett, enten om de bruker Facebook eller ei. Dog er det fullt mulig for ikke-brukere å fjerne sporingen.

 

Kilder:
Wall Street Journal,
Facebook,
Neowin

Annonse