Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En Tesla Model X-eier la skylden på Autopilot etter en ulykke. Tesla uttaler at funksjonen ikke var påslått. (Ill.: Tesla Motors)

Elon Musk om Tesla-ulykke: – Autopilot var avslått

Føreren la skylden på den halvautonome funksjonen.

Tesla Motors Autopilot-funksjon har fått mye kritikk den siste tiden at førere hevder at den halvautonome funksjonen har vært årsak i flere ulykker.

La skylden på Autopilot
Det gjelder også for sjåføren som rullet rundt med sin Tesla i Pennsylvania 1. juli. Han mente at hans Model X krasjet inn i autovernet og rullet rundt på grunn av Autopilot.

Ifølge Elon Musk kan ikke Autopilot lastes for denne ulykken – fordi den ikke var aktivert. Det viser i hvert fall Teslas egne undersøkelser.

«Krasjen ville ikke ha skjedd hvis den var påslått», lyder det fra Musk.

Mange påstander
Dette er basert på Tesla Motors egne undersøkelser og The National Highway Traffic Safety Administration etterforsker fortsatt ulykken for å finne årsaken til hvorfor bilen rullet rundt.

I mai omkom en mann i en ulykke etter å ha kjørt inn i en trailer. Autopilot var aktivert i Teslaen hans, ifølge nøkkelvitner skal mannen ha sett på film da ulykken inntraff.

Forrige helg kjørte en person inn i autovernet og traff en stolpe på vei veistrekning i Whitehall i Montana. Også denne føreren la skylden på Teslas Autopilot.

 

Kilder:
Mashable,
Engadget

Stikkord: Bil, tesla